Giriş | Kayıt

  Ziyaretçi:11 Üye: 0 Toplam:11    Aktif Uye: 693     Son Üye  Hggf

 


Yazıçam Sohbet

Sadece Üye Girişi Yapmış Olanlar Sohbet Edebilir. Lütfen Giriş Yapın ? Üye Olun.

Tosya Hakkında
KENT REHBERİ

İLÇEMİZ HAKKINDA

Karşıyaka Mahallesi
KARŞIYAKA HAKKINDA

Kimler Bağlı
Üye Adı
Şifre

Üye Kayıt

Son Eklenen Videolar

TOSYA Karşıyaka Mahallesi tanıtım


RAHMETLİ HACI OSMAN ÖZİPEK


RAHMETLİ BABAM ÖMER KARAÇAM ANISINA



google Ads
Yılın Haberi
TOSYA SEYAHAT A AİT OTOBÜS KAZA YAPTI

Tüm Haberler

Forums populer

 Karşıyaka mahallesi Nasıl Kalkınır
 Karşıyaka mahallesi yeni muhtarini ariyor
 Tosya'da eğitim
 40 HADİS
 Kıssa
 Çanakkale Geçilmez!!!
 Karşıyaka mahallesi GENÇLİĞİ DİYORKİ

Forum Sayfası

ZİRAAT ODALARI TOPLANTISI TRABZONDA YAPILDI.   


ZİRAAT ODALARI TOPLANTISI TRABZONDA YAPILDI.



Türkiye Ziraat Odaları Birliğinince düzenlenen ilk bölge toplantısı Trabzon'da yapıldı.Toplantıya Genel Başkan Şemsi Bayraktar, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Zonguldak, Düzce, Kastamonu,Sinop, Samsun,  Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin İl ve İlçe Ziraat Odası Meclis ve Oda Başkanları katıldı.

Geçtiğimiz hafta Cuma ve Cumartesi günleri Ziraat Odalarının ilk bölge toplantısı olan Karadeniz Bölge Toplantısı; Trabzon'un Yomra İlçesinde bulunan Novotel Konferans Salonunda yapıldı. Karadeniz Bölgesinde bulunan tüm il ve ilçe Ziraat Odalarının katıldığı toplantıda, Tosya İlçemizi Ziraat Odası adına Meclis Başkanı Recep Çakmak temsil ederken, Kastamonu’yu, Merkez, Taşköprü, Daday ve Cide Ziraat Odaları Oda Başkanları ve Meclis Başkanları temsil ettiler.189 temsilcinin iştirak ettiği toplantıda bölge çiftçilerinin sorunları ve çözüm yolları tartışıldı.


Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan KOZOĞLU'nun açış konuşmasının ardından Genel Başkan Şemsi BAYRAKTAR söz aldı. Yeni yönetim olarak ilk bölge toplantısını Karadeniz’de yapmayı planladıklarını anlatan BAYRAKTAR "bu gün burada çiftçimizin, üreticimizin, özellikle de Karadenizli çiftçilerimizin sorunlarını masaya yatırmak, hep birlikte çareler aramak üzere toplandık. Dertlerimiz çok ama çözüm yolları da var. Çay üreticimizin, fındık üreticimizin, süt üreticilerimizin, çeltik üreticilerimizin sorunları hat safhada. Fındık ve çay üreten çiftçilerimiz genellikle örgütlenmiş, kısman de olsa dertlerini anlatabiliyorlar. Ama özellikle çeltik üreticilerimizin hiçbir örgütü yok, haklarını savunanlar da yok. Bizler Odalar olarak toplu halde  çiftçinin tek yasal temsilciyiz. Tüm çiftçilerimizin haklarını sonuna kadar her zaman ve her zeminde savunacağız, dile getireceğiz, hep birlikte çözüm yolları arayacağız”

Ziraat Odalarının bundan sonra daha güçlü, bilgili, çağa ayak uydurmuş, gerekli olan tüm alt yapı ile donanmış olarak çiftçinin hizmetinde olmalarını isteyen Bayraktar  “Bakanlık il ve ilçe Tarım Müdürlüklerinin bazı görevlerini Odalarımıza devretmeye hazırlanıyor. Bizler de  buna hazırlanacağız. Özellikle tüm Ziraat Odaları Teknik Eleman yönünden yeterli hale gelecek, gelmeliler. Tarımsal Danışmanlık Yetki Belgesini tüm odalarımız almalı, bünyelerinde Tarım Danışmanları istihdam etmeliler. Artık tüm dünyada Avrupa’da olduğu gibi hizmeti çiftçinin ayağına götürmek zorundayız. Danışmanlar bildiğiniz gibi ayda en az iki kere çiftçinin işletmesini ziyaret etmek zorunda. Böylece yeni gelişmeler en fazla bir ay gecikmeyle çiftçiye aktarılabilecek. Böylece çiftçimizin dünyada olup bitenlerden haberi olacak, dünya ile entegrasyonu daha kolay ve çabuk olacak. Ürettiğinin değerini alacak”


Ziraat Odalarının sadece çiftçi belgesi tanzim edilen yerler gibi algılandığını, bunda da haklılık payı olduğunu vurgulayan Genel Başkan Şemsi BAYRAKTAR “Birlik olarak yeni yönetimimizle birlikte Odalarımızı yeni bir vizyona kavuşturmak için karar aldık. Artık bundan sonra Ziraat Odaları Oda gibi, çiftçini odası gibi çalışacak. Bankada parası olan Oda istemiyoruz. Para bize çiftçiye hizmet etmek için lazım, bankada faiz işlesin diye değil. Odanın bankada parası var,genel sekreteri yok,danışmanları yok, toplantı salonu yok. Genel Kurullarını bile başkalarının yerlerinde yapıyorlar.Birlik olarak biz böyle oda istemiyoruz. Odaları genel sekreter olmadan çalıştırmak verimli olmuyor, başkan odanın idari işlerini takip etmekten kendi asli görevini yapamıyor, ilgili kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleri ile diyalogu sağlayamıyor.Genel sekreteri olmayan odalar sekreterlerini atasınlar, bankada paraları olacağına çiftçiye faydalı ilaç gübre tohumluk gibi girdileri daha ucuza sağlamak için gereğini yapsınlar.”
Çiftçilerimizin örgütlenmesi için Ziraat Odalarının öncülüğüne acil ihtiyaç duyulduğu, bilhassa üretici örgütlerinin yerel anlamda kurulması ve faaliyetlerine başlamasının sayısız faydaları olduğunu dile getiren Bayraktar “özellikle süt üreticileri birliğinin her yerde kurulması lazım. Üreticinin sütü çoğu yerde değer fiyatının çok altında alıcı buluyor. Tamamen süt fabrikalarının insafına terk edilmiş durumda. Çoğu üreticimizin sütü bir bardak çayın altında bir fiyattan alınıyor. Soğutma zincirini kurarak sütün değerini artırmak gerekiyor. Bu da ancak gerçek anlamda üretici birlikleri kurularak faaliyete geçirilmesi ile mümkün oluyor. Onun için Ziraat Odalarımız bilhassa Süt Üretici Birliklerinin kurulmasına öncülük etmeliler.”
Çeltik üreticilerinin sorunlarına da değinen Genel Başkan “Tosya, Bafra, Durağan, Çarşamba, Terme İlçelerimizde çeltik üreticilerimiz zor durumda. Mecburen kredi kullanıyorlar, bir de pirinci değerinden satamayınca zor duruma düşüyorlar. Buralarda üretimi artırmak, mahsulü birlikler kurarak standart olarak ambalajlayıp, tüketiciye sunmak zorundayız. Bu konuda son yıllarda bazı odalarımızda çalışmalar var ama yeterli değil. Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile Ziraat Odaları koordineli çalışmalı, ortak projeler üretmeliler.”
Ziraat Bankası kredilerine değinen Şemsi BAYRAKTAR “ 7 yıl vadeli, sıfır faizli hayvancılık kredileri çiftçimiz adına güzel bir gelişme. Yalnız uygulamada bazı aksaklıklar var. Mesela en az 20 başlık bir işletme şart koşuluyor. Bu pratikte doğrudur ama kırsal kesimde 20 baş süt ineği ve ona uygun işletmesi olan çiftçi zaten zengin bir çiftçi. Çiftçinin 10 baş ineğe bakacak tarım arazisi ve maddi gücü varsa, illa da 20 başlık işletme kurman lazım diye dayatmak yanlış. 10 başlık hayvanla modern anlamda işe başlar, sonra 50, 100, 250 başlık işletme olur. Önce maya lazım, mayasız hamur gelmiyor, ekmek olmuyor. Bu konuda Bakanlık nezdinde çalışmalar yapacağız.”
Özel İdare Bütçelerinden tarıma ayrılan payın yeterli olmadığına işaret eden Genel Başkan Şemsi BAYRAKTAR “Özel İdare Bütçelerinden tarıma ayrılan payın ne kadar olduğunu kimse bilmiyor. Mesela Milli Eğitime toplam bütçe içerisinde  ayrılan pay bir oran dahilinde belli. Fakat tarıma ayrılacak pay tamamen İl Genel Meclisinin inisiyatifinde. Projeler yapılıyor kaynak aktarılmıyor veya çok az projeye kaynak aktarılıyor. Onun için yıl başında tarıma ne kadar kaynak ayrıldığının bilinmesine ihtiyaç var. Bu konuda da gerekli girişimleri sürdüreceğiz.”
Birlik olarak eğitim çalışmalarına özel bir önem verdiklerini, tüm odaların eğitim çalışmalarına katılmalarını isteyen BAYRAKTAR “bu gün buradan başladık,tüm Odalarımızı ziyaret edeceğiz. Ankara’da Genel Merkezde başladığımız eğitim merkezini en kısa sürede tamamlayıp, önce oda Genel Sekreterleri olmak üzere tüm personeli eğitime tabi tutacağız. Bu eğitim merkezi aynı zamanda çiftçilerimizin de eğitildikleri bir merkez olacak” dedi.
Genel Başkanın konuşmasından sonra katılımcılara söz verildi. Çeşitli konulara ilişkin görüş ve düşüncelerini açıklayan katılımcılar kısaca “Ziraat Odalarının daha aktif olarak çalışmaları, gerekli alt yapılarının personel, teknik eleman ve araç gereç donanımlarını hızla tamamlayarak çiftçi kayıt sistemini oluşturmaları, çiftçiye yerinde, işletmesinde hizmetin esas alınması gerektiği”  konularında fikir birliğine vardılar ve üretici birliklerinin kurulması konusunda öncülük etmek için prensip kararı aldılar.


Tarih: 28.06.2011 Saat: 19:27 Gönderen: kadir
[ D ]


google Ads
 
İlgili Bağlantılar
· Daha fazla Güncel Haber
· Haber gönderen kadir


En çok okunan haber: Güncel Haber:
Müftü Mehmet Korkmaz Görevine Başladı


Haber Puanlama
Ortalama Puan: 0
Toplam Oy: 0

Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü


Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa


Haberi ... Bookmark Ağına Ekle.

BlinkList del.icio.us FaceBook Folkd Furl Google Linkarena Mister Wong oneview Webnews Yahoo MyWeb YiGG

İlgili Konular

Güncel Haber

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun
Anasayfa | Videolar | Forums | Resimler | Firma Rehberi | Özel Mesaj | Profiliniz | |

Türkiye Kastamonu Tosya Karşıyaka Mahallesinden. Son dakika  Haberleri  Forum Sohbet Firma Rehberi Karşıyaka mahallesi Resimleri Üye Resimleri video üye videoları Haberler  Özel Album  
TOSYA Karşıyaka Mahallesinin Dünyaya acılan Penceresi 
 
Soru Ve Site İle İlgili sorunlarınız için/ [email protected] Bize Yazın 

KADİR  KARAÇAM TELEFON:0 532 558 74 81


Abone olun Karşıyaka mahallesinden haberdar olun





Tema © Mavimsn